Warning: session_start(): open(/home/admin/domains/tmp/sess_ln13vn98qsi7e36vq15k0q4634, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/admin/domains/stitchcms.nl/public_html/inc/getvars.php on line 11 Sprekers | Jaarcongres Mens & Organisatie

Sprekers

Ferry Mingelen, dagvoorzitter

Ferry Mingelen, dagvoorzitter

Ferry Mingelen, het icoon in de politieke verslaggeving, begon zijn carrière als verslaggever voor Het Vrije Volk en dagblad Trouw. In 1984 maakte hij de stap naar televisie en werd presentator van Den Haag Vandaag. Vanaf dat moment is Ferry Mingelen niet meer weg te denken uit de politieke verslaggeving op de Nederlandse televisie. Hij verslaat meerdere landelijke en regionale verkiezingen, presenteert afwisselend NOVA en NOVA Politiek en gaat in 2010 over naar Nieuwsuur, de opvolger van NOVA. Ferry is inmiddels gezichtsbepalend als duider van politiek nieuws en dat werd in 2012 beloond met de Anne Vondelingprijs. Eind 2013 neemt Ferry afscheid bij de NOS. Niet alleen in de politieke verslaggeving is Ferry Mingelen overigens een bekende speler, ook als dagvoorzitter heeft hij zijn sporen ruim verdiend. Mede door zijn ervaring, humor en warme persoonlijkheid wordt hij op regelmatige basis geboekt.

 
Gerda van Dijk

Gerda van Dijk

Prof. dr. Ir. Gerda van Dijk is zelfstandig consultant, gastdocent en spreker, hoogleraar Organisatie Ecologie aan de Universiteit van Tilburg, Tilburg School of Humanities en Directeur van het Zijlstra Center for Public Control, Governance & Leadership, Vrije Universiteit, Amsterdam. Ze heeft biologie gestudeerd aan de Wageningen Universiteit en is aan dezelfde universiteit gepromoveerd als aquatisch ecoloog. Meer op gerdavandijk.nl of volg Gerda op twitter.

 
Jeff Gaspersz

Jeff Gaspersz

Prof. dr. Jeff Gaspersz is als hoogleraar innovatie verbonden aan Nyenrode Business Universiteit. Daarvoor was hij onder meer verbonden aan KPMG (manager Trendwatch Center en Director Innovation Center) en aan de Erasmus Universiteit. Hij combineert momenteel zijn hoogleraarschap met een eigen advies- en spreekpraktijk en een eigen uitgeverij. Hij ondersteunde ruim 300 organisaties met het vinden en benutten van innovatiekansen. Jeff schreef meerdere boeken over innovatie en business creativiteit. Een van zijn boeken kunt u gratis verkrijgen via ideebrief.nl En meer info op: jeffgaspersz.nl

 
Iselien Nabben

Iselien Nabben

Iselien Nabben is adviseur sociale innovatie en leiderschapsontwikkeling bij Kennisland. Ze richt zich in eerste instantie op organisaties met publieke en maatschappelijke taken zoals instellingen in onderwijs, zorg, cultuur en overheden. Voordat Iselien zich in 2010 aansloot bij Kennisland, werkte zij als senior onderzoeker en adviseur bij het lectoraat ‘Innovatie van leren in organisaties’ van de HAN. Daarvoor heeft zij 14 jaar gewerkt bij businessuniversiteit Nyenrode.

 
Jakob van Wielink

Jakob van Wielink

Jakob van Wielink is opleider en begeleider en publiceert veelvuldig over de thema’s veerkracht, leiderschap en verandering. Hij begeleidt nationaal en internationaal mensen en organisaties bij het ontwikkelen van (persoonlijk) leiderschap en is als executive coach verbonden aan het High Performance Leadership programma van professor Kohlrieser bij het International Institute for Management Development in Zwitserland. Lees ook het artikel van Jakob van Wielink en Leo Wilhelm in Tijdschrift voor Begeleidingskunde, december 2015. ‘Een nieuw begin. Over afscheid nemen in de praktijk van de professioneel begeleider’.

 
Marjo Boer

Marjo Boer

Marjo Boer is master begeleidingskunde, geregistreerd (leer)supervisor, docent supervisiekunde en ervaringsdeskundigheid bij GITP/PAO. Zij is co-auteur van: Supervisiekunde Meerperspectivisch, Wat wil jij? Studeren met psychische problemen en Werken met begeleiders in de GGZ met ervaringsdeskundigheid.

 
Hanna Boersema

Hanna Boersema

Hanna Boersema-Vermeer MSc is werkzaam als veranderkundig adviseur bij Twynstra Gudde. Samen met mensen in organisaties werkt zij aan veranderopgaven. Het centraal stellen van de opgave van de organisatie en samen met organisaties kijken wat nodig is om de verandering werkend te krijgen, kenmerkt haar manier van kijken en handelen.

 
Fer van den Boomen

Fer van den Boomen

Drs. Fer van den Boomen is zelfstandig organisatiecoach voor diverse profit en non-profit organisaties en is als opleider en onderzoeker verbonden aan de Master Organisatiecoaching van de Haagse Hogeschool. Hij publiceert over supervisie, coaching en organisatiecoaching. Het boek Organisatiecoaching in de praktijk. Leren verlangen naar de zee is mede onder zijn redactie tot stand gekomen. Een overzicht van zijn publicaties is te vinden op fervandenboomen.nl. Momenteel werkt hij aan een promotieonderzoek naar onderliggende spanningsvelden van organisatiecoaching.

 
Michiel van Dijk

Michiel van Dijk

Drs. Michiel van Dijk is directeur en mede eigenaar van Turnaround PowerHouse, een denktank die adviseert over turnaround vraagstukken. Het betreft advisering aan en training van leiderschapsteams op het gebied van strategie, structuur en organisatiecultuur. Tevens verricht hij als promovendus in samenwerking met drie grote Banken (ING, ABN AMRO en Rabobank) onderzoek naar “Het reorganiserend vermogen van ondernemingen in zwaar weer binnen de context van Bijzonder Beheer”. Michiel is als parttime docent verbonden aan het SRA en SIOO en is met regelmaat spreker op zakelijke, academische en sociale evenementen.

 
Gertjan de Groot

Gertjan de Groot

Dr. Gertjan de Groot werkt als docent strategie en verandermanagement, onderzoeksdocent en afstudeerbegeleider aan de Hogeschool van Amsterdam. Gertjan ziet zichzelf als ‘brug’ tussen de beschikbare veranderkundige inzichten en de beperkte toepassing daarvan in de dagelijkse praktijk. Hij vindt het belangrijk om veranderactiviteiten dicht op het dagelijkse werk te organiseren om zo denken en doen te koppelen.

 
Liesbeth Halbertsma

Liesbeth Halbertsma

Liesbeth Halbertsma is zelfstandig organisatiecoach en organisatieadviseur voor profit- en not for profit bedrijven sinds 2000. Ze was eerder directeur van de Baak ManagementCentrum VNO-NCW en van Stichting Nieuw Elan. Werken en studeren gaan voor haar hand in hand, zoekend naar nieuwe inzichten voor haarzelf en haar klanten. Ze is docent bij de Baak en publiceert regelmatig artikelen. liesbethhalbertsma.nl Liesbeth Halbertsma vormt samen met andere adviseurs een netwerkorganisatie voor organisatiecoaching.

 
Ruud Hartmans

Ruud Hartmans

Ruud Hartmans is organisatieadviseur en veranderkundige bij Ideoloog BV. Ideoloog werkt op een waarderende manier aan organisatieverandering. Hij is ervan overtuigd dat succesvol veranderen het beste gaat wanneer je vooral aandacht geeft aan wat goed, mooi en krachtig is en daarop verder bouwt.

 
Marcel Hoonhout

Marcel Hoonhout

Marcel Hoonhout is atheïstisch politiek theoloog, geregistreerd als (leer)supervisor, docent supervisiekunde en certified Coach. Co-auteur van: Supervisiekunde Meerperspectivisch, Professionele dilemma’s van de coach, De kick van het coachen en Van hamer tot houvast. Hij is geïnspireerd door o.a. de Solution Focus benadering, gefascineerd door ervaringsleren en hij is betrokken bij ‘de Amsterdamse Zwerm’.

 
Rogier van Koetsveld

Rogier van Koetsveld

Rogier van Koetsveld is adviseur, onderzoeker en veranderkundige bij Ideoloog BV. Ideoloog werkt op een waarderende manier aan organisatieverandering. Hij is ervan overtuigd dat succesvol veranderen het beste gaat wanneer je vooral aandacht geeft aan wat goed, mooi en krachtig is en daarop verder bouwt.

 
Shirine Moerkerken

Shirine Moerkerken

Drs. Shirine Moerkerken is interventiekundige. Ze helpt bestuurders, directeuren, managers en medewerkers in organisaties bij het veranderen van de wijze waarop zij antwoorden geven op maatschappelijke vraagstukken. Ze traint collega adviseurs in het vak van interventiekunde. Ze is auteur van het boek 'Hoe ik verander; anders interveniëren in organisaties en maatschappelijke vraagstukken' en richtte in 2008 Strange | Strategy and Change op.

 
Mark Nijssen

Mark Nijssen

Als we organisaties een beetje mooier kunnen maken, kunnen we de wereld een beetje mooier maken. In zijn boek het Organisatie Ontwerp Atelier legt Mark Nijssen uit hoe je vanuit evolutionair, economisch en sociaal perspectief naar het ontwerp van je organisatie kunt kijken. Door het gedrag van medewerkers centraal te stellen en gebruik te maken van Design Thinking, experimenten en fysieke prototypes zet hij abstracte concepten om in een concreet organisatieontwerp.

 
Hedzer Schotsman

Hedzer Schotsman

Ing. Hedzer Schotsman MSc is directeur operationele zaken bij Saltro. Hij is geboren en getogen Fries met passie voor zorg, ontwikkeling & leren en bergen. Opgeleid als Technisch Bedrijfskundige, Organisatie socioloog en Black Belt lean six sigma. Vijftien jaar ervaring in de profit en non-profit sector. Laatste tien jaar in de zorg. Directeur bij Saltro, diagnostiek in de zorg te Utrecht.

 
Gertjan Schuiling

Gertjan Schuiling

Dr. Gertjan Schuiling is procesadviseur en actieonderzoeker vanuit Thierry & Schuiling. Hij werkte als interne adviseur bij Gist-brocades en DSM, en promoveerde in 2001 op het proefschrift Persoonlijke ontwikkeling door organisatieontwikkeling. Hij is docent aan de VU, was lector aan de HAN en in 2015 gastlector Actieonderzoek aan hogeschool Windesheim.

 
Marieke Smids

Marieke Smids

Marieke Smids-de Jong is storyteller, trainer en oprichter van Stone & Sand, inspiring leadership & storytelling. Ze zet de kracht van storytelling in voor het versterken van leiderschap en helpt organisaties, teams en mensen bij het vertalen van een idee naar een goed verhaal. ’s Avonds staat ze het liefst zelf op de planken. Meer..

 
Diederik Stolk

Diederik Stolk

Diederik Stolk is ondernemer, consultant en futuroloog. Samen met zijn collega’s van de Output Academy ondersteunt Diederik organisaties in het realiseren van een resultaatgerichte werkcultuur op basis van de principes van output management. Hij is actief in verschillende werkgebieden van de financiële sector tot het veiligheidsdomein in binnen- en buitenland.

 
Daniël Wolfs

Daniël Wolfs

Daniël Wolfs is veranderkundige, als associate partner verbonden aan Holland Consulting Group en publiceerde vorig jaar zijn boek Magic makers - de kracht van samen veranderen.

 
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
Warning: Unknown: open(/home/admin/domains/tmp/sess_ln13vn98qsi7e36vq15k0q4634, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/admin/domains/tmp) in Unknown on line 0